Waarom we dit doen

Gegeven geld maakt verandering mogelijk. Door onderzoek, kunst of het uitproberen van nieuwe ideeën creëren mensen waarde, maar die brengt meestal geen of te weinig inkomsten op de korte termijn. Deze initiatieven hebben dus, naast vrijwillig gegeven tijd, ook vrij geld (donaties) nodig.

Give the Change is een initiatief van Triodos Foundation. Deze stichting is opgericht om met geefgeld positieve ontwikkelingen te stimuleren. Give the Change is een nieuw initiatief van Triodos Foundation om dit op een eigentijdse manier voort te zetten. Het doel van Give the Change is om een community van gevers te verbinden met projecten, en zo samen meer duurzame impact te maken.

Triodos Foundation heeft niet genoeg geld voor alle mooie, goed beoordeelde projecten die steun vragen. Door deze projecten nu een plek te bieden waar ze zich direct aan de ‘crowd’ kunnen presenteren wil Triodos Foundation ze verder ondersteunen.

Give the Change is het crowdgiving platform dat dit mogelijk maakt. Wat wil jij veranderen in de wereld?

Over Triodos Foundation

Stichting Triodos Foundation is een stichting zonder winstoogmerk en een zelfstandig onderdeel van Triodos. Triodos Foundation is in 1971 opgericht om met geefgeld positieve ontwikkelingen te stimuleren op het gebied van natuur, maatschappelijk welzijn en internationale solidariteit. Bijvoorbeeld door initiatieven die onderzoek, educatie of kunst gebruiken om deze beoogde verandering in gang te zetten. Initiatieven die streven naar meer levenskwaliteit, vanuit respect voor elkaar én voor de aarde.

Benieuwd naar het werk van Triodos Foundation of zelf een aanvraag doen voor uw project? Kijk op www.triodosfoundation.nl.

Over Buy the Change

Onze collega’s bij Triodos Bank voeren met Buy the Change campagne om mensen bewust te maken van hoe zij als consument positieve verandering mogelijk kunnen maken. De gedachte achter Buy the Change is dat je verandering kan kopen. Door bewuste consumenten en duurzame ondernemers met elkaar te verbinden, wil Triodos Bank de overgang versnellen naar een economie die eerlijker, groener en menselijker is.

Wil je zien welke ondernemers zich hebben aangesloten bij Buy the Change? Of wil je zelf meedoen? Kijk op www.buythechange.nl.