Voorzie in voedsel, dekens en flesvoeding in Libanon

Streefbedrag behaald
van totaal € 30.000 (100%)
  • € 25.100 Donateurs
  • € 5.000 Triodos Foundation
Afgesloten

Libanon bevindt zich midden in een verwoestende economische crisis, waarbij meer dan de helft van de bevolking van 6,8 miljoen mensen in armoede leeft. De situatie is zo ernstig dat de Wereldbank het heeft beschreven als een van de ergste economische crises in 150 jaar. Veel gezinnen worstelen met de stijgende prijzen van voedsel en andere basisbehoeften, zoals elektriciteit en water. 

Microfinancieringsinstelling Al Majmoua biedt een helpende hand in haar eigen omgeving. Sinds de oprichting in 1997 ondersteunt de NGO mensen met een laag inkomen, met name vrouwen en in toenemende mate vluchtelingen uit Syrië. Al Majmoua werkt nauw samen met de UNHCR en de International Rescue Commmittee om de kwetsbare gezinnen die zij kennen van deze cruciale items te voorzien:

  • voedselpakketten
  • flesvoeding voor baby's
  • dekens

Hoe kun je helpen?

Laat je geld werken voor degenen die we nodig hebben. Doneer of deel. Samen helpen we zoveel mogelijk families in Libanon. Elke familie vertegenwoordigt vijf mensen.

- 15 euro: een deken
- 35 euro: een maand flesvoeding voor een baby
- 90 euro: maaltijdboxen voor een gezin voor een maand

Samen staan ​​in tijden van nood

Libanon wordt nu al bijna twee jaar geteisterd door complexe crises, met name een economische en financiële crisis, gevolgd door COVID-19 en, ten slotte, de explosie in de haven van Beiroet op 4 augustus 2020. Van de drie heeft de economische crisis verreweg de grootste (en meest hardnekkige) negatieve impact gehad. Nu staat Libanon op de rand van een hongersnood. Het BBP per hoofd van de bevolking is in twee jaar tijd met 40% gekrompen, de voedselprijzen zijn sinds eind 2018 met 2067% gestegen. Volgens de Wereldbank leeft 78% van de Libanezen nu onder de armoedegrens.

Alia Nazar-Farhat, Partnership Manager bij Al Majmoua: "Het is hartverscheurend om te zien hoeveel gezinnen worstelen en in armoede worden geduwd. We mobiliseren ons internationale netwerk om de immense uitdaging en de moeilijke situatie aan te pakken waarmee de mensen in ons land worden geconfronteerd. We zijn Triodos echt dankbaar dat ze ons bijstaan ​​in tijden van nood."

Goed om te weten: hoewel Al Majmoua klant is van Triodos is deze campagne niet bedrijfsgerelateerd en betreft het alleen humanitaire hulp.
Meer informatie over Al Majmoua: www.almajmoua.org

Eerste doel

We hebben ons doelbedrag al tweemaal aangepast van €5040 naar €10.000, naar €15.000. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld 100 dekens uitdelen, én 108 baby's een maand voeden, én 108 families een maand in eten voorzien. Wanneer het doel wederom behaald is en de donaties toch blijven stromen, verhogen we het doelbedrag telkens om ruimte te geven om iedereen mee te laten doen aan de campagne. Hoe meer mensen we samen kunnen helpen, hoe beter. We gaan door tot half januari, terwijl ondertussen de behaalde bedragen al kunnen worden ingezet. 

PS: de foto's die je ziet zijn van het vluchtelingenkamp waar Al Majmoua actief is. De actie is echter breder ingestoken en helpt ook Libanese families die het nodig hebben.