Join us! Happy Healthy Kids in Uganda | Heights and Minds Foundation

Streefbedrag behaald
van totaal € 5.000 (101%)
Afgesloten

Wist jij dat de eerste 1000 dagen van het leven grotendeels de toekomst van een kind bepalen?

In deze periode verdubbelt een kind namelijk niet alleen in lengte, maar verdriedubbelt het kind ook in gewicht en maken de hersenen de snelst groeiende fase door. Logisch dus dat een kind in de eerste jaren van het leven extra veel (borst-)voeding, aandacht, liefdevolle zorg, en een schone omgeving nodig heeft.

Wanneer een kind chronisch ondervoed is in die eerste 1000 dagen, is het risico op een groei en ontwikkelingsachterstand het grootst. Helaas loopt in Oeganda een derde van de kinderen jonger dan vijf jaar dit risico. Dikwijls kunnen zwangere vrouwen en jonge ouders in hun nabije omgeving nergens terecht met vragen rondom de groei en ontwikkeling van hun kind. Daarnaast herkennen ouders en zorgverleners een groeiachterstand vaak te laat met alle gevolgen van dien.

Dat kan voorkomen worden!

Wil jij kinderen in Oeganda een eerlijke start geven? Doe dan met ons mee!

Hoe wij het verschil maken? Wij brengen jonge en aanstaande ouders samen in toegankelijke ontmoetingsplaatsen (MindUps), waar we de adviezen van het consultatiebureau, kennis en ervaring samenbrengen. Binnen de MindUps kunnen ouders elkaar ondersteunen, kennis en ervaringen delen en contact maken met andere MindUps via een digitaal Global Network platform.

Wil je meer weten, kijk dan op onze website of neem contact op.

Onze aanpak met de ‘MindUp’ in Oeganda

 

Samen met de lokale partner Kawempe Youth Centre (KYC) willen we een MindUp integreren binnen het bestaande buurtcentrum dat is gelegen in een buitenwijk van Kampala.

KYC is straks een levendig buurtcentrum voor kinderen en teenagers en een inspirerende leeromgeving voor zwangere vrouwen en jonge ouders. Hier krijgen zij op een positieve manier inzicht in de groei en ontwikkeling van hun kind. Denk hierbij aan individuele adviezen door getrainde MindUp Managers (MUMs), interactieve kooklessen, educatieve video’s, games en  workshops. Alle MindUps maken deel uit van een Global Network waar ze ervaringen kunnen delen, van elkaar kunnen leren, en zelfs recepten kunnen uitwisselen doormiddel van cooking shows die ze zelf opnemen!

Hier kan jij aan bijdragen!

Het streven is om de MindUp in Oeganda in november 2021 te openen.

Met een startbudget van €5.000,-  kunnen wij al een MindUp binnen KYC realiseren.  

Hiermee gaan we het volgende doen:

  • MindUp inrichten: meubels zithoek, speelhoek voor kinderen en een mobiele keuken
  • Aanschaf tools: materialen voor de “growth monitoring and promotion” (GMP), keuken, een beamer, tablets
  • Operationele startkosten: elektriciteit, wifi-connectie, opleiding en onkostenvergoeding voor de medewerkers die de MindUp managen

Samen kunnen we er voor zorgen dat kinderen in Oeganda hun potentieel bereiken en een eerlijke kans op een gelukkig, gezond en productief leven: Join Us! Happy Healthy Kids in Uganda

The first 1,000 days determine the future!

“Good Nutrition - Smart Brain - Bright Future”

The Heights and Minds Foundation

 

Kijk voor meer informatie en video’s over ons werk in andere landen:

Heights and Minds Foundation

https://www.heightsandminds.org/ /  info@heightsandminds.org

 

Kawempe Youth Centre Uganda

https://www.facebook.com/KYouthCentre/?ref=page_internal