€ 51 2%
van € 2.500
Nog 16 dag(en)

Deel pagina via:

Een podcastreeks waarin groene inspirerende jongeren een podium krijgen om de oplossingen van een nieuwe generatie voor het klimaatprobleem te presenteren.


Wil jij horen wat zij te zeggen hebben? Doneer, deel en doe met ons mee!


We spreken ze elke dag. Jongeren met een nieuw en innovatief idee om de wereld een stukje beter te maken. Groener, duurzamer, schoner of veiliger. Van jonge ondernemers, politici en activisten, tot scholieren, studenten en young professionals. Van een circulaire kledingwinkel tot klimaatacties op straat en van een duurzaam onderwijsproject tot internationale jongerenambassadeur. Met onze ‘Zo Gaat De Wereld Niet Kapodcast’ bieden we deze jongeren een kans hun verhaal te vertellen. Om hun impact te vergroten en andere jongeren te inspireren. Vorig jaar spraken we voor ons project #ikreisanders met Lightyear


Hoe ziet zo’n podcast eruit?

Alle gasten zijn jongeren die op hun eigen manier bijdragen aan het oplossen van klimaatverandering. Iedere podcast schuift een vast panel aan van drie jongeren met uiteenlopende achtergronden. Deze drie vaste hosts gaan per aflevering bij een jongere thuis of op de werkplek op bezoek en gaan met haar of hem in gesprek over het klimaat en wat jongeren zelf kunnen doen om hun steentje bij te dragen en hoe ze verandering in hun omgeving teweegbrengen.

Van elke podcastaflevering wordt bovendien een video gemaakt en via (social) media verspreid. Zo bieden we deze jonge talenten een zo groot mogelijk publiek. Aansluitend op de podcastreeks worden er momenten georganiseerd waar geïnteresseerde jongeren in gesprek kunnen met de hosts en met de gasten over hun eigen ideeën.


Ons doel?

Het doel is zo om een diverse groep jongeren te inspireren om op hun eigen manier (activisme, ondernemerschap, politiek actief worden, vrijwilliger worden) een bijdrage te leveren aan de strijd tegen klimaatverandering. Deze campagne stimuleert een diverse groep van jongeren na te denken over de manier waarop zij onderdeel zijn van de samenleving en inspireert ze collectieve actie te ondernemen om mee te beslissen over klimaatbeleid.


Wat kan jij doen?

Om dit mogelijk te maken hebben we jouw hulp nodig! Jouw bijdrage wordt onder meer gebruikt voor de huur van de podcaststudio, de reiskosten van de gasten en promotiekosten. Met de bijdrages op Give The Change gaan we samen met jongeren die de wereld willen veranderen op zoek naar de juiste megafoon, podium, spotlight en online zeepkist om hun verhaal te doen.


Een oplossingsgericht project met positieve impact. Doe jij met ons mee?

PS. Heb jij een verhaal dat niet in onze podcast kan ontbreken? Laat het ons weten in de comments!