€ 995 39.8%
van € 2.500
gesloten

Stichting De Noordzee

Samen voor een schone en gezonde zee


Alles wat we in het dagelijks leven gebruiken, kom je tegen op het strand. Van ballonnen, plastic flessen, wattenstaafjes, blikjes en doppen tot gloeilampen, schoonmaakmiddelen, cartridges, jerrycans, houten pallets en visnetten. Dit is schadelijk voor de zee en de vele diersoorten die erin leven. Het plastic breekt namelijk niet af, maar versnippert in kleinere stukjes.


Ook de Noordzee bevat veel plastic afval. Per 100 meter strand vinden we gemiddeld 370 stuks afval.


Help je ons de Noordzeekust schoon te krijgen? Met jouw donatie kunnen wij met Boskalis Beach Cleanup Tour van 1 t/m 15 augustus weer vele meters strand schoonmaken:


·      Voor 5 euro kunnen wij 10 meter over de hele breedte van het strand opruimen 

·      Voor 10 euro kunnen wij 25 meter over de hele breedte van het strand opruimen 

·      Voor 25 euro kunnen wij 100 meter over de hele breedte van het strand opruimen  


We zijn blij met elke euro. Jouw donatie draagt bij aan een schone en gezonde Noordzee. Hiermee kunnen wij het strand schoonmaken, maar ook onderzoek doen naar strandafval, innovatie stimuleren en lobbyen in Den Haag en de rest van het land.



Boskalis Beach Cleanup Tour

Er is steeds meer aandacht voor vervuiling van onze zee. Maar onderzoek, innovatie en actie blijven hard nodig. Stichting De Noordzee organiseert daarom elk jaar de Boskalis Beach Cleanup Tour, waarbij we in augustus met duizenden vrijwilligers de héle Nederlandse kust opruimen. Meld je hier aan voor de voorinschrijving en krijg als eerste een mail als alle data en locaties bekend zijn. Kijk hieronder de aftermovie van de Tour van 2018. 





Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie en is dé organisatie als het gaat om bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee. De stichting richt zich op vier doelen: ruimte voor natuur, schone zee, duurzaam voedsel en natuurvriendelijke energie. Samen met anderen werken wij aan een schone en gezonde Noordzee. Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.