Core program - levenslang leren in de woestijn | SEKEM

from € 5.000 (1%)
Still to go

Levenslang leren in de woestijn. Het levenslang leren van jong en oud staat centraal in het werk van SEKEM. De hele SEKEM-community wordt aangemoedigd om hun vaardigheden en talenten voortdurend te verkennen, te ontwikkelen en duurzaam in te zetten. De Vriendenkring SEKEM ondersteunt SEKEM en Heliopolis Universiteit op dit gebied. In de eerste helft van dit jaar ondersteunen we de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en boeren bij SEKEM. In de tweede helft van het jaar richten we ons op de persoonlijke ontwikkeling van de studenten aan de Heliopolis Universiteit en op holistisch leren in het beroepsonderwijs en op de SEKEM scholen.

Alles begon bij SEKEM met een traktor en een vleugel. Sinds de oprichting van Sekem in 1977 zijn kunst en cultuur in SEKEM net zo belangrijk als bijvoorbeeld het milieu en de economie. Symbolisch daarvoor zijn de eerste twee aankopen die SEKEM-oprichter Ibrahim Abouleish deed: hij kocht een tractor om het woestijnland te gaan bewerken en onmiddellijk daarna een piano, voor mens-kant: onderwijs en cultuur.

Tegenwoordig heeft SEKEM haar culturele activiteiten en persoonlijkheids ontwikkeling samengebracht in wat ze noemen het Core Program. Het Core Program omvat muziek, theater, beeldende kunst, euritmie, sociale interactie training, spreekvaardigheid, aandacht voor allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en nog veel meer. In de afgelopen 40 jaar hebben veel medewerkers, scholieren en studenten al volop van dit progamma genoten en geprofiteerd. Diverse methoden zijn uitgetest en het Core Program is nu zo doorontwikkeld, dat het veel breder ingezet kan worden. Nu kan die aanpak verder worden gedeeld en verspreid. Bijvoorbeeld op de nieuwe SEKEM Farm in Wahat El-Bahareyya, ongeveer 500 kilometer ten zuidwesten van Caïro, zijn niet alleen al vele hectaren woestijn vergroend, maar groeit en bloeit ook een nieuwe Sekem Community, waar eveneens de persoonlijke ontwikkeling van mensen en hun talenten centraal staan. Net als destijd die tractor en piano, zorgen vandaag de dag irrigatiesystemen op zonne-energie en SEKEM-coaches voor vergroening en nieuwe teelten in de woestijn. De medewerkers en boeren op de Wahat Farm worden actief aangemoedigd om zich ook creatief en artistiek te ontwikkelen door het volgen van het Core Program.

U bent ook overtuigd van de impact die goed onderwijs, met o.a. kunst en cultuur, heeft op de holistische ontwikkeling van mensen en een duurzame samenleving? Samen met u kunnen we die symbolische piano, het Core Program, meenemen naar de Greening the Desert Farm in Wahat. Wees er bij en steun de medewerkers, boeren en hun families in de woestijn met uw donatie! Alleen door te investeren in mensen kan duurzame ontwikkeling groeien.